Sample questions


1: You are at the beginning of a tournament. You are in early position and have jack ten (JT) before the flop. 1 player before you calls. What do you do?
You call
You fold
You raise

Ans:- You fold
2: All players have about 17 big blinds in their stacks. You are in late position and hold ace king (AK) pre-flop. A player before you has raised from early position and another player has re-raised him. What do you do?
You fold.
You call.
You raise.

Ans:- You fold
3: You are at the beginning of a tournament. You are in early position and have a pair of queens (QQ) before the flop. All players before you fold. What do you do?
You call
You fold
You raise

Ans:- You raise
5: You are at the beginning of a tournament. You are in middle position and have a pair of sevens (77) before the flop. All players before you fold. What do you do?
You raise
You call
You fold

Ans:- You call
6: You raised before the flop with a pair of queens. The flop brings an ace, a king and a seven, all in different suits. In what situation will you still be ready to go all-in on the flop?


In no situation whatsoever.
When the pot is already larger than half of your remaining chips.
When you have at most two opponents still in the hand.

Ans:- In no situation whatsoever.
7: You are at the beginning of a tournament. You are in middle position and have a pair of jacks (JJ) before the flop. All players before you fold. What do you do?

You raise
You call
You fold

Ans:- You raise
8: You are at the beginning of a tournament. You are in early position and have ace jack (AJ) before the flop. All players before you fold. What do you do?

You raise
You fold
You call

Ans:- You fold
9: All players have about 17 big blinds in their stacks. You are in middle position and hold ace queen (AQ) pre-flop. No one has entered the pot before you. What do you do?

You raise.
You fold.
You call.

Ans:- You fold
10: According to the bankroll management described in the basic article, what is the maximum percentage of your bankroll that you should invest into a single tournament (without fee/rake)?


4 percent.
2 percent.
5 percent.

Ans:- 2 percent.
11: You raised before the flop, but you did not hit anything on the flop. When should you bet, even though you missed the flop?


When you are the last to act and no one has bet before you.
When you only have one opponent, who has not bet himself.
When no one has bet before you.

Ans:- When you are the last to act and no one has bet before you.
12: You are at the beginning of a tournament. You are in early position and have a pair of queens (QQ) before the flop. 1 player before you calls. What do you do?

You raise
You call
You fold

Ans:- You raise
13: You are at the beginning of a tournament. You are in early position and have a pair of jacks (JJ) before the flop. 1 player before you calls. What do you do?

You raise
You fold
You call

Ans:- You raise
14: All players have about 17 big blinds in their stacks. You are sitting on the button (BU) and hold king nine (K9) pre-flop. No one has entered the pot before you. This seems like a good spot for a blind steal. What do you do?

You call.
You fold.
You raise.

Ans:- You fold.
15: There are poker players who play very well, but are not able to climb the limits. What is the main reason for this?
The limits they play are too high for them.
They keep playing, even if they are experiencing a run of bad luck (downswing).
The opponents they play are too good.

Ans:- The limits they play are too high for them.
16: The most important phase of a Sit and Go is the push or fold phase. When does this phase start?

Once you have 13 big blinds or less in your stack.
Once you have 12 big blinds or less in your stack.
Once you have 10 big blinds or less in your stack.

Ans:- Once you have 12 big blinds or less in your stack.
17: All players have about 17 big blinds in their stacks. You are in late position and hold a pair of sixes (66) pre-flop. No one has entered the pot before you. What do you do?

You fold.
You call.
You raise.

Ans:- You call.
18: According to the bankroll management article, how much money should you have in your bankroll before moving up to tournaments with a $2 buy-in (without rake/fee)?

$100
$250
$200
Ans:- $100





No comments:

Post a Comment